|
کد مطلب: 79376
لاريجاني:جايگاه ايران در منطقه ستودني است
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 897
به گزارش سلام لردگان به نقل از ايرنا، علي لاريجاني چهارشنبه شب در نشست ?روحانيت و رسالت فرهنگي? در تالار پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي در جمع طلاب خراسان شمالي حوزه علميه قم، افزود: دستاوردهاي کشور با وجود شيطنت هاي دشمنان؛ با تلاش، زحمات و مجاهدت به دست آمده است.
وي با بيان اينکه دوره فعلي، يکي از دوره هاي مهم انقلاب اسلامي است، گفت: ظرفيت هاي متنوع در کشور آورده هاي مثبتي را نيز به همراه دارد و در کنارش چالش هاي مهمي هم داريم که نسبت به گذشته از جنس ديگري است.
وي افزود: در گذشته جنگ و نيز رفتارهاي تروريستي داشتيم و افراد بزرگي را از ما گرفت اما امروز جنس چالش ها موذيانه شده است هر چند که در ظاهر خشونت گذشته را ندارد.
لاريجاني با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب اسلامي فرمودند که ?مديريت جهادي? راهگشاست، گفت: اين جنس مديريت ها براي کشور در عرصه هاي مختلف جهش به وجود آورد و در پيشرفت هسته اي و ساير علوم زمان سختي بر ما گذشت تا به اين مرحله رسيديم و امروز خيلي از نيازهاي کشور در داخل تامين مي شود.
وي ?خودباوري? و ?استقلال سياسي? را از برکات انقلاب اسلامي برشمرد و اظهار کرد: جايگاه امروز ما در حدي است که دشمنان هم مي گويند بايد مسائل مهم منطقه را با ايران حل کرد.
وي با تاکيد بر اينکه به دنبال امپراتورسازي نيستيم، گفت: فکر الهام بخش ايران جاي خود را در جهان باز کرده و اين، ظرفيت مهمي است.
وي با بيان اينکه ايران با استقامت و پايداري بر روي آرمان هاي انقلاب به اين ظرفيت دست يافته است، خاطرنشان کرد: دوستان ايران نيز روي آرمان هاي ايران پايداري کردند و يک ظرفيت جديد را به وجود آوردند.
لاريجاني با بيان اينکه ايران به فضل الهي روي همان فکري که امام راحل (ره) پايه گذاري کرده بودند، ايستادگي کرد، گفت: عده اي زحمت کشيدند تا فضاي تک قطبي در جهان به وجود نيايد و اين خدمت بزرگ جمهوري اسلامي ايران براي بشريت بود که در اين امر کار کرد.
وي افزود: الان مي گويند در جهان بايد چند صدايي باشد و ديگران نيز صدايشان درآمده است و اين به دليل پايداري و استقامت جمهوري اسلامي ايران بود.
از ظرفيت هاي اقتصادي خود به درستي استفاده نکرديم
لاريجاني با بيان اينکه دشمن ساکت نمي نشيند و خصومتشان به شکل ديگري مانند تحريم مي شود، گفت: مقدار زيادي از مشکلات اقتصادي مربوط به تحريم ها نيست و ما اگر از ظرفيت هاي خود به درستي استفاده مي کرديم نمي توانستند اينقدر هوچي گري کنند.
وي با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب اسلامي سياست هاي اقتصاد مقاومتي را با توجه به ظرفيت هاي درون کشور ابلاغ کرده اند، اظهار کرد: اکنون به خاطر رکود اقتصادي، دچار تورم و بيکاري هستيم و راه مقابله با آن اين است که شرايط اقتصادي درون کشور رونق يابد و به مردم و کارآفرينان کمک کنيم.
وي با بيان اينکه بسياري از کارخانه ها با ظرفيت کامل کار نمي کنند، گفت: براي حل مشکلات اقتصادي بايد شغل ايجاد کرد.
لاريجاني با اشاره به اينکه در اطراف کشور يک بازار 300 ميليوني داريم، اظهار کرد: خيلي از نيازهاي آنها را ايران مي تواند رفع کند و ما در داخل کشور استعدادهاي زيادي داريم که بايد به آنها توجه کنيم.
لاريجاني با بيان اينکه تا وقتي که اقتصاد در دست دولت باشد و رقابت نباشد توليد رشد نمي کند، گفت: اجراي درست سياست هاي اقتصاد مقاومتي حتي در مذاکرات مي تواند موثر باشد زيرا اگر آنها احساس کنند که ما بارمان را بسته ايم، حرفشان فرق مي کند.
در منطقه با لشکر جهل روبرو هستيم
وي با اشاره به جنايت هايي مانند سر بريدن و دزديدن دختران در برخي از کشورها اظهار کرد: اين فجايعي که اين قدر وسيع صورت مي گيرد در گذشته نبوده است، البته مقداري از آنان کار سرويس هاي اطلاعاتي است ولي اين سرويس ها روي جهل سوار مي شوند و شعارهاي افراطيون مخالف عقل است و با لشکر جهل رو به رو هستيم.
لاريجاني تاکيد کرد: اگر بخواهيم که اين مسير را درست طي کنيم با عقلانيت اسلامي مي توانيم جلو برويم و بايد مردم را با معارف اسلامي آشنا کنيم تا در مقابل روش هاي ديگران دچار لغزش نشوند.
بايد از توانمندي روحانيت براي تحول در فرهنگ استفاده کرد
وي در بخش ديگر سخنانش در رابطه با مسائل فرهنگي گفت: در اين بخش هم آسيب ها و هم نقاط قوت داريم، روي فرهنگ بايد کار زيادي صورت گيرد و آنچه که در درون افراد تحول ايجاد مي کند فرهنگ اسلامي است و در اين زمينه روحانيت محور مي باشد.
لاريجاني افزود: دستگاه هاي مختلف بايد دست تقاضاي خود را به سوي روحانيت دراز کنند و اينها نيروهاي ورزيده اي هستند که ظرفيت دارند.
وي با بيان اينکه بخش هاي ديگر مانند صدا و سيما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي وظيفه هايي به دوش خود دارند و بايد از ظرفيت روحانيت براي تحول در فرهنگ استفاده کنند، گفت: بستر را دولت و قواي ديگر بايد فراهم کنند اما علما تکيه گاه مردم هستند و افرادي که مي توانند مردم را راهنمايي کنند روحانيت هستند.
لاريجاني تاکيد کرد: روحانيت شيعه و حوزه هاي علميه حتي در نظام جمهوري اسلامي بايد مستقل باشند ولي ما وظيفه داريم که وظايف خود را انجام دهيم.
وي همچنين تاکيد کرد که بايد مساجد بعنوان پايگاه هاي اسلام شناسي رونق يابند و اين کار حوزه است و مساجد نبايد دولتي شوند.
وي افزود: در شرايط فعلي به جاي گفتن مسائل شعاري، بايد طبيبانه به موضوع نگاه کرد و روي انسان ها کار کنيم که تعمق آنها بيشتر شود، قواي عقلاني اگر بيشتر شود، در مصاف با شيطنت ها، با فهم، عقل و درک مي توان ايستادگي کرد.
همچنين در ابتداي اين جلسه، حجت الاسلام ?سيد حسين هاشمي? نماينده طلاب و فضلاي بجنورد (استان خراسان شمالي) گزارشي از حوزه هاي علميه و طلاب اين استان ارايه کرد.
اين نشست از سوي طلاب و فضلاي استان خراسان شمالي برگزار شد. ک/2
|
|
|
|